REGLAMENT


TRAVESSA DE LA BARONIA D’ESCORNALBOU 2013
REGLAMENT

La TRAVESSA DE LA BARONIA D’ESCORNALBOU, anteriorment dita Marató d’Escornalbou, és una prova no competitiva al llarg dels 7 pobles de la BARONIA D'ESCORNALBOU, a través de pistes i camins de muntanya, amb una llargada de 42.195 metres i un desnivell positiu de 1674 metres i negatiu de 1669 metres, una alçada màxima de 724 metres i mínima de 195 metres.

L’edició de 2013 tindrà lloc el proper 14 d’abril amb sortida i arribada a l’Argentera (Baix Camp) i amb un temps hàbil per completar-la de 12 hores, des de les 07:00 del matí fins les 19:00 de la tarda.

INSCRIPCIONS
Les inscripcions s’obriran el proper 1er de març de 2013 a través de:

I N S C R I U - T E

El termini d’inscripció es tancarà el 10 d’abril a les 24:00.
Les inscripcions es consideraran vàlides en el moment de rebre l’ingrés de l’import.
Els drets d’inscripció son de 25 euros per als no federats i de 20 euros per als federats amb llicència FEEC, FEDME i adherides a la UIAA de l’any en curs. Per als no federats l’associació organitzadora gestiona una assegurança temporal vàlida únicament i exclusiva per aquesta prova.
L’organització es reserva el dret d’admetre inscripcions posteriors al 10 d’abril amb pagament en metàl·lic i amb un recàrrec de 5 euros.
Tots aquells que s’inscriguin com a federats hauran de demostrar-ho presentant la llicència en el moment de recollir el dorsal. La no presentació d’aquest document o bé impedirà participar en la prova sense dret a retorn de l’import pagat o bé exigirà el pagament de 5 euros en concepte de formalització d’assegurança temporal que gestionarà l’organització.
Els menors d’edat hauran de presentar, a més, una autorització amb fotocòpia del DNI  del seu tutor legal.
Els drets d’inscripció inclouen: avituallament de líquids, fruita, menudalles i entrepans a 7 controls més la sortida/arribada i 2 punts d’aigua; samarreta tècnica i diploma a tots els calssificats.

ITINERARI
La prova surt de l’Argentera i, successivament, passa per les següents poblacions: Duesaigües, Pradell de la Teixeta, La Torre de Fontaubella, Colldejou, Vilanova d’Escornalbou, Riudecanyes, Castell d’Escornalbou i l’Argentera.

HORARI
Les taules d’inscripció s’obriran a les 06:30. A les 06:55 hi haurà un breu breafing i la sortida es donarà a les 07:00. Tota la prova, obertura i tancament de controls es prevista per velocitats màximes de 12 kms/hora i mínima de 3,5 kms/hora de promig, de manera que es pugui fer en 12 hores.
Els controls tenen instruccions de ser estrictes en el seu horari de tancament i de retirada de dorsals dels participants endarrerits. En el supòsit que algun participant vulgui continuar ha de saber que ho farà baix la seva responsabilitat i sense la garantia de trobar ni avituallaments ni medis de retorn a origen.

DESQUALIFICACIONS
1 – No haver estat registrat en tots els controls de pas
2 – No haver fet la totalitat del recorregut a peu
3 – No comunicar al control més proper qualsevol accident o incidència que s’hagi observat.
4 – Embrutar o degradar l’itinerari, a l’espai natural en general, llençar deixalles fora dels punts de control, no respectar la natura o contravenir la normativa legal sobre prevenció d’incendis.
5 – No complir les estipulacions del present reglament
6 – No respectar als voluntaris de l’organització.

SENYALITZACIÓ, CONTROLS I AVITUALLAMENT
La TRAVESSA DE LA BARONIA transcorre per camins i pistes força evidents. L’organització ha senyalitzat tot el recorregut amb cinta plàstica blanca i vermella i amb rètols indicadors en girs i desviacions especials. Però el responsable últim de seguir les senyalitzacions és el participant.
Es facilitarà una guia de tot el recorregut.

NORMES DE SEGURETAT DE LA PROVA
1 - Cal dur a sobre element identificatius a banda del dorsal.
2 - En el moment de recollir el dorsal es IMPRESCINDIBLE  mostrar el DNI i la llicència federativa, si és el cas.
3 - Cal seguir sempre les indicacions dels voluntaris de l’organització.
4 - Cal ajudar i socórrer als altres participants que hagin pogut accidentar-se avisant, si cal, al control més proper.
5 - En cas d’abandonament es OBLIGATORI fer-ho saber al control més proper.
6 - L’organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants si bé vetllarà perquè no es produeixin.
7 - Durant el recorregut de prova pot haver-hi zones sense cobertura de mòbil. Els controls disposen d’emissores d’emergència interconectades.
8 - Cal dur calçat i roba adequada pel dia de la prova atenen les previsions meteorològiques anunciades als mitjans de comunicació.
9 - El mal temps no serà obstacle per la celebració de la prova. L’organització té previstes rutes alternatives per casos extrems.
10 -El fet d’inscriure’s implica que el participant coneix, ha llegit i accepta el presenten reglament.

RESPONSABILITAT
1 – Es responsabilitat del participant seguir les senyalitzacions del traçat fixades per l’organització.
2 – Es responsabilitat del participant conèixer el seu estat de salut i saber que li permet afrontar una prova com la TRAVESSA DE LA BARONIA.

PREMIS
Si bé no es una prova competitiva els primers en arribar, homes i dones, rebran un regal dels nostres patrocinadors

DISPOSICIONS FINALS
1 – L’organització no garanteix l’evacuació dels participants fora dels controls
2 – Es podran utilitzar les dutxes de l’àrea esportiva de l’Argentera.
3 – Les inscripcions que s’anul·lin abans del dia 10 d’abril a les 12:00 se’n retornarà l’import amb una deducció de 4€. A partir del dia 10 d’abril a les 12:00 hores no es retornarà cap inscripció baix cap concepte. Inscripcions errònies per qüestió d’assegurança no es retorna la part diferencial.
4 – Qualsevol altre cas no previst en aquest reglament serà resolt per la Junta de govern de l’Associació Esportiva Baronia d’Escornalbou, present en el lloc d’arribada i serà inapel·lable.
5 – El fet d’inscriure’s a la prova implica que el participant ha llegit aquest reglament, l’entén i l’accepta en la seva totalitat.CONTROLS I AVITUALLAMENTS – HORARIS

Sortida a l’Argentera. 07:00 – cafè, líquids i pasta.

Duesaigües: de 07:10 a 07:45 – aigua i fruita

Enderrocada (cim de la serra): de 07:30 a 09:00 – punt d’aigua

Pradell de la Teixeta: de 07:50 a 10:10 – líquids, entrepans d’embotit, formatge o tonyina i menudalles.

La Torre de Fontaubella: de 08:20 a 11:45 – líquids i fruita

Colldejou: de 08:50 a 13:30 – líquids, fruita i menudalles

Vilanova d’Escornalbou: 09:15 a 15:30 – líquids i fruita

Riudecanyes: de 09:45 a 16:30 – líquids, fruita, entrepans de llonganissa, pernil, formatge o tonyina i menudalles.

Carboneres: de 10:00 a 18:10 – punt d’aigua

Castell d’Escornalbou: de 10:15 a 18:30 – líquids i fruita

L’Argentera: de 10:30 a 19:00 – líquids, fruita, menudalles.